Greece Holidays app web version facebook appnewsletter subscribe
English Greek Russian German

Επιλογές

Social Media

Visit our Facebook Page   follow us on Twitter      follow us on Blogger
Visit our Myspace page      follow us on Reddit   View Greece Holidays's profile on LinkedIn
Visit our Stumble Page      follow us on Delicious  
   Visit our Bebo Page   Visit our Diigo Page   follow us on Orkut
Visit our Squiddo Page   Visit our Netvibes Page   Visit our Netvibes Page   Visit our Netvibes Page

More...

   Visit our Flickr page   follow us on Twitter  E-Mail
Print Friendly and PDF        

Η Κέρκυρα είναι απο τα μεγαλύτερα νησιά των Ιονίων νήσων με πληθυσμό 110.000 κατοίκους. Η πόλη της Κέρκυρας είναι η πρωτεύουσα του νησιού.

 Η Κέρκυρα προσφέρει πανέμορφες παραλίες, με 33 από αυτές βραβευμένες με την γαλάζια  σημαία.  Η πόλη της Κέρκυρας έχει έναν ιδιαίτερο Ενετικό χαρακτήρα με στοιχεία επίσης Αγγλικά και Γαλλικά. Κοσμοπολίτικη πόλη, αρχοντική, ένας από τους δημοφιλέστερους Ελληνικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πλήθος από Ενετικά αρχοντικά και κτίρια στο χρώμα της ώχρας, πλήθος από εκκλησίες, την τεράστια Πλατεία Σπιανάδα, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το δημαρχείο, το Κανόνι, το παλάτι του Μον Ρεπό, την παλαιά εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το μουσείο Βυζαντινής Ιστορίας, το μουσείο Μεταβυζαντινής Ιστορίας, το Αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Ασιατικής τέχνης. Επίσης δείτε τα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, Αγγλικού ρυθμού.

Εκτός πόλης σας συστήνουμε να επισκευθείτε την μονή και την ακτή Παλεοκαστρίτσας, το γραφικό παραλιακό χωριό Κασσιόπη με την παραλία, το βουνό Παντοκράτορας με την εκπληκτική θέα του νησιού, το Αχίλλειο πρώην ανάκτορο με παλάτι την ωραία αρχιτεκτονική και κήπους, τις παραλίες Αρίλλας,  Σιδάρι,  Πέλεκα, Καλαμάκι, Ερμιόνης, το πράσινο νησί Μαθράκι και το μεσαιωνικό χωριό της Περίθειας.

Στην Κέρκυρα μπορείτε να χαρείτε την διασκέδαση, τα αξιοθέατα, την ποικιλία ακτών,  θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο ποδήλατο καθώς και θαλάσσια σπόρ, καταδύσεις, κρουαζιέρες, περιηγήσεις, ιππασία, το θαλάσσιο πάρκο κ.α.

Η μέση θερμοκρασία στην Κέρκυρα κυμαίνεται από 10 βαθμούς κελσίου (50F) τον Ιανουάριο ως 26 βαθμούς (80F) τους μήνες Ιούλιο και Άυγουστο. Ο τουρισμός στην Κέρκυρα διαρκεί κυρίως από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο με μήνες αιχμής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στην Κέρκυρα μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ή στο Αεροδρόμιο Αθηνών και μετά πλοίο από Ηγουμενίτσα, Πάτρα ή ακόμη από Ιταλία με πλοίο το λιμάνι του Μπάρι, Αγκόνας κ.α. Ιταλικές πόλεις.


 

Διαμονή - Κέρκυρα (0 σύνολο)

Επιλέξτε από τους παρακάτω προορισμούς για αξέχαστες διακοπές σε όλη την Ελλάδα.